Blogtips nodig? Zo maak je een handig lijstje

In mijn vorige blogpost over het behouden van inspiratie om te bloggen, stelde ik dat ik zelf een handig lijstje maak van potentiële blogartikelen. Die staat bij mij altijd vol, ondanks dat ik 2 à 3 keer/week een artikel schrijf. Ik kreeg daarop de vraag van Wieger hoe ik zo’n lijstje precies maak.

Daarom een rijtje met handige tips om zelf een lijst met blogtips te maken:

 • Schrijf alleen over dingen die je leuk vindt “Dan mag een artikel over Sterrenkunde bijvoorbeeld ook”
 • Schrijf alleen over dingen waar je veel van afweet (of wilt gaan weten) “In mijn geval dus SEO en Webteksten ;-)”
 • Probeer te schrijven voor je lezers. Dus niet: “Mijn vakantie was heel erg leuk….”
 • Reageer direct weer op blogreacties. Dat geeft inspiratie voor een volgend artikel. “Zie Wieger”
 • Reageer en discussieer met mensen op Twitter en Facebook. Kan ook weer reden voor een blogpost zijn. “Zie mijn discussie met Theo over de toekomst van SEO”
 • Bekijk je mail grondig. Een antwoord aan één iemand kan interessant zijn voor een grote groep lezers. “Meneer Greve, hoe kom ik hoger in YouTube? Dat zoek ik even voor jou (en alle lezers van mijn blog) uit!”
 • Stuur een nieuwsbrief rond. Daaruit komen ook weer reacties en vragen waar je over kunt bloggen.
 • Elke vraag die je wordt gesteld, kun je goed verpakken in een uniek artikel. “Workshop: WordPress kan toch helemaal gratis?”
 • Leg een map aan met achtergrondinformatie, waar je over wilt bloggen.
 • Reageer op verwante blogs. Kan weer reden zijn om zelf iets aanvullends te gaan schrijven.
 • Luister naar de vragen en opmerkingen van anderen tijdens een workshop, lezing of meeting.
 • De opmerkingen tijdens feestjes en verjaardagen doen het altijd goed als blogpost. “Nee hoor, je moet altijd een flinke zak geld meenemen om hoog in Google te staan”

Als je elke dag minimaal één onderwerp erop zet, heb je binnen een week 5 onderwerpen en kun je, net als ik, wekelijks 2 tot 3 artikelen schrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 10 =

We gebruiken analytische cookies en sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze Cookieverklaring. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten