Check eenvoudig of je een Google-ban of –penalty hebt

Herken je dit probleem? Tijden werk je hard aan de site en doet het nodige aan linkbuilding. De rankings zijn prima en daar haal je je omzet uit. Totdat je opeens daalt in de resultaten van Google. Misschien verdwijn je wel volledig.

Zijn de anderen misschien veel harder aan de slag gegaan met SEO of is er iets anders aan de hand. Heb je misschien een ban of penalty van Google aan je broek?
stoppen google penalty

Om dat te ontdekken, hoef je niet zoveel te doen. Met een Google-ban kom je helemaal niet meer voor in de rankings. Ik schreef eerder al hoe je dat kon voorkomen. Met een Google-penalty sta je veel lager dan normaal in de resultaten. Vaak is niet helemaal duidelijk wat je hebt misdaan –in de ogen van Google dan-. Het kan dubbele content (zogeheten duplicate content) zijn, maar ook een link uit de achterbuurten van internet.

Met deze stappen ontdek je snel of je een penalty of ban hebt gekregen:
1.    Ga naar google.nl
2.    Typ deze zoekterm in: site:www.jouwsite.nl. Vervolgens krijg je alle pagina’s te zien die Google heeft geïndexeerd. Als je geen resultaten hebt, heb je een Google-ban of penalty. Als je wel resultaten ziet, kun je mooi zien of Google wel alle pagina’s heeft gevonden. Mocht dat niet zo zijn, dan heb je een indexatie-probleem, maar dat heeft niets met een penalty van Google te maken.
3.    Typ in Google.nl: link:www.jouwsite.nl. Kijk of je resultaten krijgt. Dat zijn namelijk linken van andere websites naar die van jou.
Als je nu geen resultaten krijgt bij actiepunt 2 en wel linken te zien krijgt bij actiepunt 3 heb je (vrijwel) een penalty of ban.

Lees daarna mijn artikel hoe je een Google-ban kunt opheffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 11 =