De boeven hebben mijn Google-account gekaapt

PiratenvlagHet moest er een keer van komen natuurlijk. Mijn Gmail-adres gebruik ik voornamelijk voor activiteiten op internet. En daar is natuurlijk ook allerlei gespuis actief. Het was daarom ook wachten totdat de boeven van het internet mijn Gmail-adres gingen kapen en voor SPAM gingen gebruiken.

Reactieformulieren
Het begon er allemaal mee dat reactieformulieren van enkele van mijn website’s in de Spam-bak van Google terechtkwamen. Dat vond ik al erg vreemd. Ik maakte dus een filter aan zodat mijn eigen mailtjes (want dat zijn dat eigenlijk want ze hebben het Gmail-adres als afzender) weer in de map met ‘Inkomende Mails’ terecht zouden komen.

Spam
Vervolgens kreeg ik steeds meer Spam binnen. Mijn Gmail-adres werd dus door hackers gebruikt. De verstuurde mails stonden echter niet in de map ‘Verstuurd’. Daar is niet zoveel aan te doen. Iedereen kan een ander mailadres opgeven als afzender. Gmail blokkeert als ik een ander mailadres als afzender wil gebruiken, maar andere mailprogramma´s doen dat niet.

Gekaapt
Vanmorgen stonden er echter ineens wel Spam-berichten in de map ‘Verstuurd’. Mijn Google-account was dus gekaapt. Na een hevige vloek (…) direct actie ondernomen. Dit heb ik gedaan:

 • Wachtwoord veranderd, ditmaal in een zeer sterk wachtwoord
 • Beveiligingsvraag veranderd (maak die ook zo moeilijk mogelijk)
 • Alle Adwords- en Adsense-functies en instellingen nagelopen (wie weet hebben de boeven iets veranderd)Crushing
En nu dus de boel in de gaten houden. Hopelijk kijken ze de volgende keer wel uit, want hierbij mijn WARNING:

Internet pirating of my Gmail will result in punishment by crushing!

Zo dat laten ze dus in het vervolg wel achterwege. Ik zit namelijk op judo (momenteel helaas even een gekneusde rib), en ik heb ook hele sterke vrienden!!

 

Hackers
Trouwens, op een Google-forum kreeg ik snel antwoord wat ik moest doen als ik met hackers te maken krijg die mijn account kapen.

13 gedachten over “De boeven hebben mijn Google-account gekaapt”

 1. Dat viel best wel

  mee. Nu is die wel heel sterk met een onlogische combinatie van kapitalen en niet,cijfers/letters en vreemde tekens als #@$% etc…

 2. Atea Webdevelopment & Zoekmachine-optimalisatie

  Wordt Gmail hier veel voor gebruikt? Filteren ze spam niet als die verstuurd wordt, maar alleen bij het ontvangen?

 3. Wat ik me nu afvraag, is de hack een zwakte in Google of hebben ze met een keylogger of iets dergelijks uitgevogeld wat je wachtwoord was?

  het lijkt me niet zo’n makkelijke opgaaf om een wacthwoord te achterhalen.

 4. @Erik, Leuk je

  hier (ook) te treffen! Ik denk dat ze met een keylogger oid mijn ww hebben achterhaald. Tevens is dat echter een zwakte van Google

  natuurlijk.

  Nog steeds worden er mailtjes verstuurd met mijn adres als afzender, maar ze worden minder en verschijnen niet meer in de map

  Verzonden.

 5. Wellicht is je wachtwoord niet gekraakt, maar wordt enkel je emailadres door anderen gebruikt voor het versturen van spam. Zij kunnen jou emailadres invullen bij ontvanger, maar ook bij het ‘From’ veld. Wanneer jij bij allebei staat, wat steeds vaker gebeurd, dan komt de email dus bij jou in je postvak terecht en omdat Gmail ziet dat jij bij ‘From’ staat, zet hij deze email bij je verstuurde emails. Dat is namelijk de enige voorwaarde voor Gmail om een email in de map ‘Sent’ te zetten. Dan hoeft je wachtwoord dus niet gekraakt te zijn, maar gebruiken ze jouw emailadres voor in hun scripts voor het versturen van spam. Wel vervelend, maar niets ergs in ieder geval. Wordt vanzelf wel weer iets minder.

 6. En trouwens: Gmail kan er weinig aan doen dat jouw emailadres door anderen gebruikt wordt. Ik denk niet dat het een ‘zwakte’ is van Google, zoals sommigen het hier noemen.

 7. …sorry dat ik al 3 posts maak, je mag ze ook samenvoegen…

  Maar wat ik je nog mee wil geven: je emailadres open en bloot in een blogpost zetten, vraagt ook om spammers. Je kunt beter een scriptje maken voor het weergeven van een emailadres, dat kunnen spambots niet uitlezen. Ik weet zo niet of er een email cloak plugin is voor WordPress.

 8. @Leendert, misschien heb je wel gelijk. Er komen, na het wijzigen van het wachtwoord en zo, nog steeds spamberichten in mijn inbox. Het aantal neemt echter geleidelijk af.

  Mijn emailadres heb ik er maar uit gehaald, hoewel het geen actieve mailto was. Op de contactpagina heb ik echter wel het emailadres versleuteld. Daarvoor zijn er goede mogelijkheden. Of het in een WordPress-blogpost ook kan, weet ik echter niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 7 =


We gebruiken analytische cookies en sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze Cookieverklaring. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten