Hoewel ik webteksten voor klanten altijd foutloos probeer af te leveren, gaat het op mijn eigen site wel eens fout. Zoals bij meer tekstschrijvers en SEO-specialisten (en ook andere beroepen overigens ook) is je eigen toko vaak het stiefkindje. Zeker in een snel geschreven blogpost wil dat wel eens voorkomen, hoewel het niet mag natuurlijk.
Valreep
Bijna twee weken geleden verstuurde ik vrijdagmiddag op de valreep nog een nieuwsbrief. Het was al bijna anderhalve maand geleden dat ik mijn abonnees op de hoogte had gehouden van artikelen op mijn blog. Hoewel ik het erg druk had gehad, was er namelijk ook nog tijd om belangwekkende artikelen te schrijven. Reden dus genoeg om een nieuwsbrief de deur uit te doen. Maar toen deed ik iets wat ik bijna nooit doe. Ik schreef de nieuwsbrief direct op de mailserver. Meestal schrijf ik mijn nieuwsbrief in Word en laat daarna de spellingscontrole er over gaan.
Taalfouten
Dat mondde uit in twee lelijke taalfouten. Zelfs een dt-fout had ik gemaakt. Maar wie schetst mijn verbazing? Niet het aantal mensen dat mijn nieuwsbrief opende. Dat lag boven de 70 %. Dat is een normaal percentage voor mijn nieuwsbrieven. Na twee weken loopt dat meestal gestaag door naar de 80 %. Maar van die 70 % heeft maar liefst 85 % (!!) op artikelen in de nieuwsbrief geklikt om het hele verhaal te lezen. Meestal schommelt het klikratio tussen de 30 en 65 %. (En slechts één lezer maakte me opmerkzaam op de fouten…)
Trigger
De moraal van deze post mag natuurlijk nooit zijn om dan maar fouten in je nieuwsbrief te zetten. Wel heb ik onderzocht waarom er zoveel op wordt geklikt. Het blijkt de opmaak te zijn, in combinatie met een trigger om te klikken. Als je precies wilt weten hoe mijn nieuwsbrief eruit ziet, moet je je hieronder maar even opgeven:
Schrijf je dus ook in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt direct gratis het e-book ‘Checklist Webteksten’
Als je nog twijfelt, lees dan eerst mijn anti-spam beleid.
Meer lezen?
Als je meer wilt weten over e-mail marketing, bekijk dan deze cursus eens.