Geld verdienen met ‘stukkies’ schrijven

Een oud-collega, die altijd dagbladjournalist was gebleven, noemde mij ooit een ‘broodschrijver’ toen ik vertelde dat ik een teksten voor websites schreef (inmiddels beschouw ik me meer als een seo-specialist, maar dat terzijde). En hij bedoelde het niet positief.

Nu verdien ik inderdaad de kost met het schrijven van teksten. Meestal voor internet en websites, maar ook schrijf ik regelmatig andere artikelen. Zoals jullie weten houd ik me ook nog met zoekmachineoptimalisatie (SEO) bezig, maar dat is een ander verhaal.

Hobby

De laatste tijd word ik regelmatig geconfronteerd met mensen die hobbymatig ook artikelen schrijven. Ze hebben kennis van het een of het ander en vinden het gewoon leuk om daarover te schrijven. Nu blijkt dat je daar ook geld mee kunt verdienen. Ik ken twee site’s (Artikeltjes.com en LeerWiki.nl) waar je je eigen ‘stukkies’ kunt plaatsen. Zij zetten er Google-advertenties bij. Daarvan krijg jij als schrijver een gedeelte. Als je erg actief bent met schrijven kan dat een leuke bijverdienste zijn.

Meer

Mocht je nog meer site’s kennen met soortgelijke verdienmodellen, zet ze dan in een reactie. Deze hebben mijn lezers al aan mij doorgegeven.

  • Infonu.nl
  • Foobie.nl
  • Infoyo.nl
  • Punt.info (Dat is een ander verhaal, waar ik binnenkort een blogartikel over ga schrijven))


Lees direct andere artikelen hierover

9 gedachtes op “Geld verdienen met ‘stukkies’ schrijven”

  1. Todio.nl gaat nog een stapje verder. Schrijvers en vertalers werken samen om mensen in binnen- en buitenland te informeren/inspireren. Tekstschrijvers ontvangen ook inkomsten over de vertalingen van hun ‘stukkies’. 🙂

  2. Wilikweten is een leuke. Ze hebben nu ook een superactie wilikweten.nl/superactie , waar je ook zonder te schrijven geld kan verdienen. Je moet alleen maar iemand introduceren en dan krijg je een extra bonus reclame banner in de artikelen van je introduce.

  3. arno van punt.info

    Op onze website punt.info kan ook iedereen meedoen met het schrijven van artikels, de website heeft reeds een pr5 en de meeste artikels krijgen na verloop van tijd ook een leuke pr. Voor financiele artikels is de website geldnet.info wellicht een leuke aanvulling, alleen voor financiele artikels.

  4. Pingback: Webteksten over lastige onderwerpen? | Webteksten Schrijven | Blognieuwtjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *