Google Panda en de andere rol van SEO

google pandaDe veelbesproken Google Panda-update heeft nogal wat gevolgen voor de vindbaarheid van je website. Zeker als je je met je business in een competitieve markt bevindt, is het zaak daarop te letten. SEO, de zoekmachineoptimalisatie dus, gaat niet meer alleen om unieke content, maar om veel meer factoren.

Bekijk eerst dit filmpje van de gerenommeerde SEO-website SEOmoz.org:

Nu ben ik natuurlijk niet de eerste die schrijft over de Panda-update. Onder mijn netwerk gingen de afgelopen week  onder andere Wieger mij al voor.

Wat ik echter nog niet gelezen heb, is hoe je dat nu precies kunt gaan toepassen. Daarom enkele tips op een rijtje waarmee je blijft scoren in de zoekmachines.

  • Laat de bezoeker bepalen wat er op je website verschijnt. Zo kun je een poll op je website zetten, wat je bezoekers willen lezen, en schrijf daar dan over.
  • Ga bij het ontwerp uit van de bezoeker. Maak het die zo makkelijk mogelijk.
  • Zorg dat je bezoeker langer op je website blijft door meer video´s te plaatsen. Als die worden afgekeken, stijgt de tijd enorm. Je kunt ook webinars gaan geven, waardoor mensen misschien wel een uur achtereen op je site blijven. En natuurlijk kun je een spelletje zoals bijvoorbeeld Pacman op je website zetten.
  • Je kunt de bounce rate verlagen door onder elke blogpost gerelateerde artikelen neer te zetten. Ook interne links in het artikel naar andere posts zorgen ervoor dat bezoekers een tweede of derde pagina gaan bekijken. Daarmee stimuleer je dat een bezoeker niet één pagina bekijkt, maar doorklikt op je website.
  • Wees actief op sociale media en vraag (lief) om een Retweet (Twitter), een Vind ik leuk (Facebook) of een + op de Google+-button.

Je kunt dus zelf heel veel doen om hoog te blijven in de zoekmachines. De ervaringen van de gebruikers worden echter steeds belangrijker.

6 gedachten over “Google Panda en de andere rol van SEO”

  1. “Je kunt de bounce rate (bekijkt een bezoeker 1 pagina of meer) verhogen door onder elke blogpost gerelateerde artikelen neer te zetten.”

    Verlagen bedoel je denk ik…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 18 =