Google wil me kapot maken

Google musclesVaak hoor ik verhalen over de almachtige Google. Ze zouden bewust de rankings manipuleren en zelfs bepaalde wijzigingen in het algoritme doorvoeren om andere websites eruit te knikkeren. Google zou hen zelfs express en bewust kapot willen maken.

Commercieel interessant?
Zelf geloof ik daar niet in, hoewel Google met AdWords een verdienmodel heeft ontwikkeld waarin wel van alles mogelijk is. Zo laat de AdWords Keyword Tool van Google sinds enige tijd alleen maar resultaten zien die ‘commercieel gezien’ interessant zijn voor het bedrijf.

Webmaster
Nu heeft Google ook een webmaster-blog, een voor webmasters zeer interessant blog. Daar geeft regelmatig Matt Cutts, of een van de andere grote jongens bij Google, in een videobericht antwoord geven op vragen van webmasters. Heel simpel eigenlijk, maar het werkt prima.

Algoritme
Vanochtend kwam er dus een vraag over een wijziging in het algoritme. Die zou bewust in een vakantieperiode zijn gedaan om de webmasters niet tegen het hoofd te stoten. Volgens Matt  Cutts is dat onzin. Google doet het hele jaar door updates. Die worden volgens hem heus niet bewaard voor een bepaalde vakantieperiode.

Clou
Tussen neus en lippen door vertelt hij de clou. ‘We willen de beste resultaten bieden voor de gebruikers van de zoekmachine Google.’ En dat is dus precies waar alle webmasters op zouden moeten letten. Maak een website die antwoord geeft op de vragen die de gebruikers in Google hebben gesteld!

Kijk hier naar het antwoord van Matt Cutts van Google:

 

1 gedachte over “Google wil me kapot maken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =