Het ultieme keyword bestaat niet

Lieve Conny,

Allereerst wil ik je hartelijk bedanken voor jouw vraag. Zoals je op mijn website kunt zien, sta ik altijd open voor vragen van mensen. Mijn telefoonnummer en contactgegevens staan overal duidelijk in beeld. Tot voor kort staarde ik je zelfs aan met mijn foto vanaf elke pagina. Dat heeft wel eens als consequentie dat mensen me met de meest rare verzoeken benaderen. Toen ik in 1997 begon als freelance tekstschrijver werd ik regelmatig gebeld of ik een mooi feestlied ter ere van een bruidspaar of jubilaris kon schrijven.

Nu ben ik al weer geruime tijd een specialist in SEO. Ik deel mijn kennis aan iedereen middels mijn nieuwsbrieven, mijn blogartikelen, via Twitter en ook wel eens in een korte mail. Ik moet daar echter wel de hand in aanhouden, want anders ben ik alleen maar bezig met vragen van anderen te beantwoorden. En hier moet natuurlijk wel de kachel blijven branden.

Jouw vraag ging over het zoeken naar keywords. Je had mijn artikel over zoekwoordonderzoek gelezen en de belangrijkste tools gebruikt. Je hebt –zeg je zelf- een geweldig product. Via allerlei opties had je al wel 100 verschillende woorden geprobeerd. Je noemde jezelf zelf verslaafd aan het zoeken naar keywords.

Nu is jouw vraag of ik jou help om het ultieme keyword te vinden. Natuurlijk kan ik dat doen; het is mijn job en professie. Mijn klanten betalen mij voor de kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan. Alleen zou jij dat het liefste pro deo willen doen. En sorry dat ik het zeg, maar daar zakt mijn broek vanaf.
Met het bezorgen van jouw ultieme keyword ga jij vervolgens namelijk flink geld verdienen. Op dat keyword wordt namelijk het meest gezocht en genereert vervolgens de meeste klikken. Maar voor het werk dat ik doe, wil je het liefst geen honorarium betalen. Terwijl ik daar flink in geïnvesteerd heb. Alle boeken, cursussen, trainingen en workshops doe ik heb gedaan, waren ook niet voor niets.

Maar ik zal je ‘op weg’ helpen en direct uit de droom helpen. Het ultieme keyword bestaat namelijk helemaal niet. Als je een bedrijf begint, heb je een markt gevonden voor je product op dienst. Jij bent daarin de beste of hebt het beste product. Je bedrijf houdt vervolgens niet op, met een website bouwen en laat de klanten nu maar binnenstromen.
Als je als ondernemer succesvol wilt worden, zul je keihard aan de slag moeten. Je zult je product/dienst nog beter moeten maken. Je moet altijd streven naar perfectie. En jouw klanten moet je vervolgens ambassadeurs van jou laten worden.

Je business is dus veel groter dan het vinden van de juiste keywords. Een business heeft altijd verschillende woorden waarop men gevonden wil en kan worden. Ga daarom aan de slag. Probeer, test en blijf je bedrijf verbeteren.

Liefs,

Rene Greve

Lees direct andere artikelen hierover

5 gedachtes op “Het ultieme keyword bestaat niet”

 1. Je hebt wel hele mooie keywords die honderden bezoekers per dag kunnen opleveren. maar longtail keywords kunnen inderdaad ook net zoveel opleveren, als het niet meer is.

  1. @Willem, Conny is natuurlijk een gefingeerde naam, hoewel haar voornaam wel met een C. begint. De zaak is echter niet gefingeerd, hoewel ik enkele vragen van anderen erin heb verwerkt. Feit blijft dat ik toch vrij regelmatig door mensen word benaderd die het liefst hebben dat ik voor niets voor ze aan de slag ga.

 2. Beste Rene,
  Allereerst mijn excuses voor het misverstand.
  Op mijn eerste mail reageerde jij met een duidelijke vraag:” heb jij budget of moet het pro deo”?
  Omdat dit ‘moeten’ erg hard klinkt wilde ik hierop met een grapje reageren: “pro deo zou natuurlijk het leukste zijn (smiley) maar noem eens een bedrag”.
  Dit antwoord was als grapje bedoeld, vandaar de smiley. Sorry dat het zo niet over kwam. Uiteraard wordt er betaald, uiteraard moet jouw schoorsteen roken, uiteraard heb jij vooraf geinvesteerd. Ik ging er van uit dat dit zo zeer duidelijk was dat een grapje mogelijk was.

  Je ziet nu mijn probleem. Als ik al in een email niet de juiste sfeer kan leggen, hoe kan ik dan mijn webteksten duidelijk krijgen? Daarom had ik je expertise ook nodig. Daarom richtte ik mij tot jou.
  Maar ik neem aan dat de sfeer tussen ons nu verziekt is. Jammer. Ik had je graag ingehuurd. Hoewel…. je toon klinkt ook nu weer hard. Misschien zitten we toch niet op dezelfde golflengte. Van mijn kant in elk geval geen verkeerde bedoelingen en geen rancune.
  Fijne zondag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *