Is er geen vrouwelijke SEO-specialist?

Met zoekmachineoptimalisatie (in specialistenkringen SEO genoemd) houd ik me al weer geruime tijd bezig. Tot op heden heb ik echter geen vrouwen gezien die hetzelfde doen.

Zou het dan toch zo zijn dat:

 • scoren in Google
 • een hogere Pageranking
 • de eerste (de bovenste) willen zijn
 • resultaatgericht
 • meetbaar en meer van dat soort zaken

typisch iets voor mannen is? Zelf betwijfel ik het. Een SEO-copywriter bijvoorbeeld dient over zowel analytische (typisch mannelijk) als communicatief en sociaal begaafd (typisch vrouwelijk) te zijn

Kom op SEO-dames, laat van jullie horen! Waar zijn jullie?

Lees direct andere artikelen hierover

13 gedachtes op “Is er geen vrouwelijke SEO-specialist?”

 1. Of er veel dames zijn die aan SEO doen weet ik niet, wel weet ik dat ik een paar jaar geleden een van de eerste en – wie weet misschien wel de enige- vrouw was die aan SEO deed en hier hele leuke resultaten mee behaalde (zelfs nog wat mee verdiend ook). Dus SEO is niet helemaal een mannenaangelegenheid 🙂

 2. En ik kreeg vanmorgen nog de nieuwsbrief van Jenny Luten, die zich ook bezighoudt met SEO. Zie: http://www.jennyluten.nl .

  Er schijnen ook nooit deskundige vrouwen gevonden te kunnen worden voor tv en radio. Kwestie van gemakzucht en onwil, denk ik.

  Met vriendelijke groet,
  Els Brouwer

 3. Ho ho, ik ben een vrouw – en doe zoekmachine optimalisatie. Vorig jaar was ik co-auteur van het boek BusinessWise, waarin ik schreef: Hoe trek je je doelgroep aan op internet (#2 best selling business book on Amazon.co.uk)

  Ik ben overigens lid van een netwerk met juist alleen maar vrouwelijke internet marketeers, waaronder SEO specialisten. Ik ken er dus genoeg. Neem een kijkje op womeninternetmarketers.net opgestart door Diane Corriette in de UK.

 4. Hmm, onze SEO manager is een vrouw, onze linkbuildster is een vrouw, bij SEA bestaat het veelal alleen maar uit vrouwen.

  Diegene die mij de beginselen van SEO heeft geleerd was ook een vrouw.

  Dus ik kan niet zeggen dat ik het sentiment met je deel. Wat ik wel opvallend vind is dat er stukken minder vrouwen zijn die bloggen, maar dat heeft vast iets met haantjesgedrag van de mannen te maken.

 5. Mijn webbouwer is ook een vrouw 😉

  @Marieke: Leuk die site van vrouwelijke marketeers. Bestaat er ook een Nederlandse tak?

  @Roy: Bloggen over SEO is inderdaad een typische mannelijke aangelegenheid. Bij SEA kom natuurlijk veel communicatie kijken en dan doen inderdaad veelal vrouwen.

 6. Ik ken nog wel wat vrouwen in de seo wereld.
  2 zelfstandigen waarvan ‘de vrouw’ het seo-werk van de website op haar neemt. Zo is het bij mij ook begonnen.

  Door het ‘succes’ ben ik meer sites gaan maken, etc… meer gaan leren over seo, en we leren nog steeds bij natuurlijk.

 7. Ze zullen er wel zijn, maar zoals @René zelf al aangeeft is het een zeer competitieve en prestatiegerichte tijdsbesteding, en dat ligt mannen blijkbaar beter..

 8. Leuk dat ik genoemd word door Els!

  Ik ben inderdaad als vrouw zeer actief in seo. Ik maak zoekmachine geoptimaliseerde websites, geef adviezen over websites, maar doe ook presentaties en individuele coaching mbt zoekmachine-optimalisatie.

  En… ik vind het een geweldige sport en uitdaging. Het is echt mijn passie 😉

  Groetjes,
  Jenny

 9. @Rene womeninternetmarketers.net is internationaal, en gaat specifiek over internet marketing. Womenontheweb.nl is Nederlandstalig en daar wordt ook veel gedeeld mbt zoekmachine optimalisatie. O.a. op de webdesign (email) lijst en de webcom (communicatie) lijst.

  Alleen voor vrouwen en geheel Nederlandstalig.

 10. Pingback: Waar zijn de SEO-vrouwen? - Anneliesje.nl

 11. Pingback: Overstappen van Windows naar Apple is heel gemakkelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *