Koppel Twitter niet aan al profielen!

Dat 2010 het jaar van de social media wordt, daarvan ben ik heilig overtuigd. De microblogsite Twitter zal steeds populairder worden, ook onder niet-marketeers. Omdat velen ook al een Hyves-, Facebook- of Linkedin-account hebben, is de neiging groot om dat allemaal aan elkaar te koppelen. Mijn advies is juist om je Twitter-tweets niet aan je profielen van andere social media te koppelen.

Al geruime tijd gebruik ik Linkedin. Voor alle zakelijke contacten is het een uitstekende netwerksite. Zeker als je het goed gebruikt. Volg me daarom hier op Linkedin.
In de loop van 2009 ben ik op Twitter begonnen. Na aanvankelijke argwaan raakte ik al snel dolenthousiast. Ondertussen heb ik al ruim 1500 tweets geschreven (d.d. 6/1/2010). Volg me daarom op Twitter!

Hyves
Eind 2009 heb ik een Hyves-account gemaakt (die heb ik inmiddels verwijderd). Gewoon om te kijken wat je als internet marketeer er mee kunt.
Een paar dagen geleden ben ik eindelijk op Facebook begonnen. Redelijk laat –ik weet het-. Ik denk echter dat na Twitter Facebook het snelst groeiende medium zal zijn.

Blog
Mijn belangrijkste site is echter mijn eigen website, inclusief blog. Daarop staan veel artikelen over internet marketing in het algemeen en SEO in het bijzonder. Dat is de site waarmee ik bezoekers wil trekken.

Mijn volgers op Hyves zijn veelal helemaal niet geïnteresseerd in die andere profielen. Ik wil ze naar mijn website toe hebben als ze meer willen weten. Daar staat dan duidelijk dat ik vrij actief ben op Twitter. Als ze mijn tweets willen lezen, kunnen ze me volgen op Twitter. Mensen die daar niet in zijn geïnteresseerd, willen op mijn Hyves helemaal niet lezen dat wat ik allemaal twitter.

Behoefte
Met Facebook en Linkedin hetzelfde verhaal. Vanzelfsprekend heb ik wel de RSS feed van mijn blog daar geactiveerd, maar mijn tweets op Twitter niet. Mijn zakelijke vrienden hebben bijvoorbeeld totaal geen behoefte aan een tweet dat ik een drukke dag voor de boeg heb. Wat ze wel willen weten is de lancering van een nieuw product of een interessant artikel dat ik elders heb gelezen.
Wat je wel kunt doen, is een link maken naar je Twitter-profiel. Dat verstrekt dan je positie van je account.

Profielen
Gebruik daarom je online profielen op de juiste manier. Bedenk goed waar je volgers in de verschillende netwerken behoefte aan hebben. Als je een actieve twitteraar bent, kunt je dat dus beter alleen daar doen!

12 gedachten over “Koppel Twitter niet aan al profielen!”

 1. Ligt er maar net aan voor welke doeleinden je bijvoorbeeld Hyves gebruikt (ik ben beheerder van een ondernemers groep en zijn wel degelijk geinteresseerd in mijn Tweets).

  Nadeel alleen is dat er weinig interactie is op de WWW van Hyves. Facebook is hetzelfde verhaal maar met meer interactie.

  Ik ken ook zat verhalen inderdaad waarvan mensen op Hyves boze berichten ontvangen dat ze er niet op zitten te wachten. Kwestie van even testen lijkt me.

 2. @Danny,
  Ik ben nogal actief op Twitter en heb na een enkele vervelende reactie op Hyves mijn Twitter-tweets niet meer gekoppeld daaraan.

  Alleen als je met mate Twittert en geen persoonlijke dingen zegt, is het mogelijk om dat wel te doen. Alleen dan worden je tweets een stuk minder interessanter.

 3. Daarom heb ik een persoonlijk en een zakelijk twitter-account. Alleen de zakelijk-verantwoorde tweets plaats ik zo door naar bijv. LinkedIn. Mijn Hyvesprofiel is dan weer gekoppeld aan het persoonlijke twitteradres.

 4. Of het zinvol is twitter ook op LinkedIn te hebben, hangt af van hoe je twittert en wat voor soort bedrijf je hebt. Ik begeleid mensen en aan mijn manier van twitteren kun je zien dat ik mij niet anders voordoe dan ik mij presenteer. Die eenheid zie je terug in de verschillende netwerken waar ik lid van ben.

  Ik ben al een tijdje lid van Facebook, maar doe daar niet veel mee. Twitter staat daar ook op (niet op hyves). Bij mij vindt daar weinig interactie plaats en ik vind het minder dynamisch en overzichtelijk dan hyves. Dus als iemand mij uit kan leggen wat nu echt de voordelen zijn van Facebook, behalve dat het internationaal is?

 5. @Johan,
  Dat is inderdaad een manier!
  @Wonieka,
  De voordelen van Facebook heb ik ook nog niet echt gezien, behalve dat het populair wordt bij het grote publiek.

 6. Niet helemaal mee eens, René. Er zijn nog steeds veel mensen actief op bijvoorbeeld alleen Hyves en niet op Twitter. Je hieft niet alles automatisch door te plaatsen naar al je social media platforms, je kunt er altijd voor kiezen om een Twitter bericht bijvoorbeeld alleen op Facebook door te plaatsen, door #fb achter je Twitter bericht te tikken. Of voor Linkedin #li. Zo kun je zelf in de hand houden waar je berichten terecht komen.

 7. @Rogier,
  Inderdaad een goeie aanvulling. Met Hyves gaat dat door #Hyves in je tweets te zetten. Dan verschijnt het alleen daar.

  Het gaat om het automatisch doorplaatsen van al je tweets. Dat is geen goede zaak. Als je het op bovenstaande manier door, houd je juist wel controle over wat er op de andere social media verschijnen.
  (p.s. vanavond inderdaad jou even ‘live’ bekijken op tv..)

 8. Mocht iemand willen weten hoe je dit snel instelt:

  In je LinkedIn profiel kun je onderaan (daar staat je Twitter adres) klikken op ‘edit’. Vervolgens kun je bepalen wie de Tweets mag zien en of alle tweets doorgezet moeten worden naar LinkedIn of alleen de Tweets die #li bevatten.

  Goed artikel trouwens!

 9. @Rene,

  Ik vind het jammer dat je zo’n stellige positie in neemt tegen koppeling van Twitter met LinkedIn. Het is mijn (meetbare -;) overtuiging dat beiden – en dus ook gekoppeld – voorzien van een uitgewerkte marketing strategie buitengewoon effectief kunnen zijn.

 10. @Chantal,
  Mijn nuances staan in bovengenoemde comments. Dus ik ben wel iets minder stellig dan beschreven in het artikel.

  Een blogartikel hoort naar mijn mening juist prikkelend en inspirerend te zijn. Juist daar actief stelling te nemen, krijg je meer bezoekers en zijn mensen sneller geneigd om te reageren. En dat zijn nou net zaken die van belang zijn voor een blog.

 11. Interesant

  verhaal. Op dit moment denk ik er ook over na hoe ik het zo simpel mogelijk kan houden en toch de juiste informatie op de juiste plekken kan

  publiceren.

  Ik maak zelf gebruik van tweetdeck wat het makkelijk maakt om zowel mijn twitter als linkedin en facebook account aan te vinken

  als ik het daar direct op wil plaaten. M.a.w. ik plaats sommige berichten dus soms doelbewust wel op linkedin en de rest alleen op twitter. Het zou

  mooi zijn als mijn hyves hieraan ook gekoppeld kan worden nu valt deze buiten de boot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 8 =

We gebruiken analytische cookies en sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze Cookieverklaring. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten