Lesmateriaal MBO: Val Berlijnse Muur (voor docenten)

Voor alle docenten uit het MBO en VMBO heb ik een Powerpoint online gezet over de Val van De Berlijnse Muur. Het begint met een stuk geschiedenis over Duitsland, de Koude Oorlog en het oprichten van de Muur. Er zitten ook enkele filmpjes in, doen het altijd goed in het Beroepsonderwijs. Het eindigt met een opdracht voor de leerlingen.

Bekijk hier de Powerpoint:

Daarna heb ik een tweede presentatie over Grenzen gegeven. In dit geval was de aanleiding dat het 40 jaar geleden was dat er voor het eerst mensen op de maan waren. Ik legde een link met complottheorieën en probeerde mijn studenten ervan te doordringen dat ze niet alles moeten geloven wat ze zien.

En de laatste in de serie over Grenzen Vervagen:

De Powerpoints staan dus op Slideshare. Als je ze wilt downloaden, klik dan op Save (rechtsbovenin de afbeelding van de eerste sheet)
.

Lees direct andere artikelen hierover

2 gedachtes op “Lesmateriaal MBO: Val Berlijnse Muur (voor docenten)”

 1. Marion Tillmanns

  daar het dit jaar 25 jaar geleden is dat de muur is gevallen, wil ik daar in mijn lessen aandacht aan besteden. Ik ben op je site gekomen maar kan de PowerPointpresentatie niet vinden. Kun je hem sturen?

  bedankt

  Marion Tillmanns
  Arcus College Unit Techniek

 2. Geachte heer Greve!

  Wilt u mij de PPT over de val van de muur mailen? Ik ga er binnenkort in mijn lessen aandacht
  aan besteden.

  Bij voorbaat dank!

  Gerard Kunst (docent Nuborgh College Veluvine Nunspeet)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *