De titel van een pagina heeft belangrijke functie’s. Allereerst verschijnt de titel, de zogeheten title-tag, in Google. Net zoals de omschrijving (de metatag description) overigens. De titel moet dus een reden bevatten waarom mensen erop zouden klikken.
Daarnaast is de titel de belangrijkste plek om het zoekwoord neer te zetten. Al jarenlang is de title-tag verreweg de belangrijkste SEO-factor. Het heeft het meeste effect als het keyword, waarmee je wilt scoren, vooraan in de titel staat. De bedrijfsnaam kan dus achteraan!
Al eerder schreef ik over de tips van Amazon om de best mogelijke titels te schrijven. Maar het is juist de truc dat te combineren met wat Google graag ziet. Dus het keyword vooraan. Uiteindelijk gaat het om de kliks naar je website toe. Je moet dus zorgen dat je met je zoekwoord hoog komt te staan en dan de titel (en omschrijving) zo schrijft dat mensen erop gaan klikken.
Omdat je voor de titel slechts 60 tot 65 tekens hebt, moet je kiezen. De truc is juist om de titel te combineren met de meta-description. Want het is het mooiste als er ook nog een call-to-action in de titel staat.
Daarom hanteer ik altijd dit rijtje met tips voor titels:
- Benoem het voordeel voor de lezer
- Bij actie´s: duidelijkheid
- Vat samen bij nieuws
- Verrassend, prikkelend, verleidelijk
- Cijfers en lijstjes
- Kort en krachtig
Als je zelf wilt leren hoe je de beste titels schrijft (en ook andere teksten op je website) kom dan naar mijn workshop Webschrijven (26 april in Deventer).
René, goeie tips! Ook die van Amazon. Vandaag maar even mn paginatitels aanpassen. Dat hoofdletters werken… dat wist ik dus niet. Wel es geprobeerd, maar het ziet er soms ook zo overdreven uit. Maar goed, als het werkt..!
Gelden die tips dan ook voor adwords advertenties?
Inderdaad ook voor Adwords geldt dat!
René schrijf jij alleen maar webteksten of doe je daarnaast nog meer als SEO consultant?