Rankings in Google meten

Als je een website hoger in Google wilt krijgen is het natuurlijk handig om eerst te weten wat de rankings precies zijn. Nu kun je gewoon gaan zoeken in Google, maar als jouw website of pagina pas op plek 80 of 90 staat, ben je nogal even bezig. Daarom op dit blog een artikel hoe je makkelijk online je rankings kunt meten.

Als webbeheerder is het gebruik van Google Analytics natuurlijk onontbeerlijk. In Analytics heb je een goed (globaal) overzicht van de rankings in Google. Maar soms probeer je een site ook hoger te krijgen zonder dat je daar inzicht in hebt.

Nu heeft SEObook.com een prachtige tool ontwikkeld. (SEOBook staat overigens ook in mijn lijstje met de 10 beste free SEO-tools) Het is een plugin voor de browser Firefox. Dat is een klein programmaatje dat dus draait als je Firefox gebruikt. Tot dusverre is het de enige tool die je kunt gebruiken zonder dat je al te veel hoeft te installeren. Ik ben een fervent gebruiker van de Rank Checker voor Firefox. Je kunt het downloaden op de site van SEOBook.

Een toelichting staat hieronder in een video van SEObook.com.

4 gedachten over “Rankings in Google meten”

  1. Hai Rene en andere SEO specialisten.
    Met rankchecker krijg ik:

    Onze systemen hebben ongebruikelijk verkeer van uw computernetwerk vastgesteld. Probeer uw verzoek later opnieuw. Waarom gebeurt dit?

    Ik kan niets meer zoeken. Heeft 1 van jullie alternatief?

    Gr M

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + vijftien =