SEO-vriendelijke afbeeldingen in WordPress

Op mijn Facebook-pagina (je mag ook op Vind ik Leuk klikken hoor) kreeg ik een vraag van Glenn. Hij vroeg zich af of het verschil maakt welke afbeeldingsvariant je kiest in WordPress om zo SEO-vriendelijk mogelijk te zijn. Het ging Glenn vooral om de afbeeldingsvarianten.

Het antwoord kan kort zijn.

Nee!


alt-tag in WordPress

Nauwelijks

Of iets genuanceerder; nauwelijks. Voor Google is vooral de alt-tag van een afbeelding van groot belang. Dat is de tekst die verschijnt als je met de muis op de afbeelding gaat staan. De naam van de afbeelding doet er wel enigszins toe, maar of nu afbeelding.jpg of  afbeelding-hoogtexbreedte.jpg, maakt dan geen verschil.

Alt-tag

Zorg wel dat in elk bericht of pagina een afbeelding staat met de juiste alt-tag. Verder moet je .bmp of .tiff-bestanden juist vermijden omdat die de snelheid van de site kunnen vertragen. Maar daarover schreef ik al eerder in een artikel over het optimaliseren van afbeeldingen.

Lees direct andere artikelen hierover

5 gedachtes op “SEO-vriendelijke afbeeldingen in WordPress”

  1. Dan heb je het echt over de laatste puntjes op de i zetten. Wanneer zou Google de inhoud van een plaatje gaan ‘begrijpen’? Gezichten, gebouwen, logo’s en teksten kunnen namelijk al gescand worden…

  2. Pingback: 15 SEO-zaken waar je altijd op moet letten | Internet Marketeer en SEO-specialist Rene Greve

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *