Telefoongesprek met een potentiële klant

Gisteren voerde ik het volgende telefoongesprek:

RG: Goeiemiddag, met René Greve Webteksten & SEO.

Klant: Goeiedag met PIEP van het bedrijf PIEP (even om privacyredenen gecensureerd –RG-)

RG: Wat kan ik voor u doen?

Klant: Ik wil graag de teksten voor mijn website laten schrijven, want ik wil hoger in Google.

RG: De webteksten spelen een rol, maar zijn niet doorslaggevend om ….

Klant: Ja, hoor eens. Mijn webbouwer weet heel veel van Google. Hij heeft nu alleen nog de teksten nodig en dan word ik goed gevonden. Nu sta ik nergens in de zoekmachines en daar moet maar eens verandering in komen.

RG: Nogmaals, er zijn meer factoren, die misschien wel belangrijker zijn om te kunnen scoren in…

Klant: Luister! Ik ben nu al twee maanden bezig en wil nu eindelijk wel eens gevonden worden!

RG: Als dat dan per se zo wilt. Is er al een zoekwoordonderzoek gedaan?

Klant: Euh, wat bedoelt u?

RG: Dat er onderzoek is gedaan naar welke zoekwoorden in uw branche haalbaar zijn.

Klant: Ja hoor, mijn webbouwer heeft de zoekwoorden al ingevoerd in de website, dus dat is allemaal geregeld. Nu alleen de webteksten nog!

RG: Nogmaals, is er al bekeken welke zoekwoorden bij uw branche passen? Welke zoekwoorden uw potentiële klanten gebruiken en welke zoekwoorden de hoogste KEI hebben en die ook nog eens passen bij uw business?

Klant: Ik weet niet waar u het allemaal over hebt. Ik wil gewoon hoger in Google en daarmee basta. Mijn webbouwer heeft een andere website gebouwd en die staat bij elke zoekterm hoog in Google. Dus hij heeft er heel veel verstand van.

RG: Welke website is dat dan?

Klant: PIEP (wederom uit privacyredenen maak ik dat hier niet bekend)

RG: Even kijken hoor. Ooh, ik zie het al. Uw website heeft slechts 1 link en die ander wel honderd. Logisch dat die hoog scoort op verschillende zoektermen. Verder zie ik dat uw eigen website met Joomla is gebouwd. Dat is een heel zoekmachinevriendelijk systeem. Maar u heeft al geen permalinks ingesteld en ook andere SEO-zaken zijn niet goed ingesteld. U hoeft voor de zoekmachinevriendelijkheid geen hele nieuwe website te laten bouwen.

Klant: Ik snap er niets van! Ik wil alleen maar de webteksten laten schrijven.

RG: U wilt hoger in Google. Toch? Nou dan kan ik wel de teksten gaan schrijven, maar daarmee komt u niets hoger dan u nu al bent. Dan is dat weggegooid geld. Dat kunt u beter gebruiken om Joomla beter in te stellen en met linkbuilden te gaan beginnen

Klant: Ik zie uw offerte wel tegemoet. Dit gaat mijn pet allemaal te boven

RG: Oké, tot ziens. Daag

Klant: De groeten!

Je zult niet verbaasd zijn als ik je vertel dat met bovenstaande potentiële klant geen zakelijke deal werd gesloten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + acht =

We gebruiken analytische cookies en sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze Cookieverklaring. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten