Top 5 meest gemaakte SEO-fouten van webbouwers

Webbouwen is een vak, laat ik daarmee beginnen. Ik kan het niet. Maar webbouwers hebben niet altijd kaas gegeten van SEO. In mijn workshops over SEO hoor ik van de deelnemers zo vaak verzuchten: ‘Maar mijn webbouwer zegt dat dat niet kan.”

SEO-vriendelijk

Meestal is het een klein technisch probleem dat heel simpel kan worden opgelost. Daarentegen is het heel opmerkelijk dat vrijwel alle webbouwers zeggen dat SEO-vriendelijke websites bouwen… ;-). Google heeft ook ondervonden dat veel websites niet op een vriendelijke manier zijn gebouwd. Matt Cutts van Google heeft daarom een video opgenomen waarin hij de 5 meest gebruikte SEO-fouten behandeld. Bekijk hieronder zijn filmpje:

SEO-fouten

Voor als je filmpje van 5 minuten niet helemaal wilt uitkijken, hier een samenvatting:

  1. Zorg dat je site goed geïndexeerd kan worden, bij voorkeur met tekst.
  2. Zorg dat op de site staat wat je doet, of wat je bedrijf doet.
  3. Vergeet linkbuilding om het linkbuilden, maar maak een marketingplan voor meer bezoekers vanaf relevante websites
  4. Zorg dat de hele site (elke pagina) gevuld is met unieke titels en omschrijvingen
  5. Onderzoek en analyseer (bijvoorbeeld met Google Analytics of Googles Search Console)

Succes!

5 gedachten over “Top 5 meest gemaakte SEO-fouten van webbouwers”

  1. Ik heb een paar blogs doorgelezen en ik vind het erg leuk om ze te lezen, omdat jij je bezighoudt met de ontwikkelingen op dit gebied. Na het lezen heb ik me ingeschreven voor je nieuwsbrief zodat ik je kan blijven volgen. Nou wil ik ook graag weer beginnen met bloggen. Ik vind het heerlijk om te schrijven over wat ik leuk vind. Ik wil graag unieke blogs schrijven over tenten verhuur op mijn website. Mijn blogs moeten gaan over de nieuwste ontwikkelingen in de tentenverhuurbranche. Het zou echt super zijn als je wat tips zou kunnen geven! Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 9 =