7 Vreemde redenen om Hoger in Google te staan

hoger in googleHeb jij je eigenlijk wel eens afgevraagd waarom je hoger in Google wilt staan? Als ik word benaderd en men zegt: “Ik wil hoger in Google”, probeer ik altijd te achterhalen waarom men dat eigenlijk wilt.

Vreemde antwoorden

Meestal krijg ik een standaard antwoord als ‘als ik beter gevonden wordt, krijg ik meer klanten’, maar regelmatig krijg ik ook hele vreemde antwoorden. Ik heb er een aantal verzameld en hieronder gezet:

1. ‘Gewoon.’
2. ‘Mijn concurrent staat boven mij.’
3. ‘Als ik thuis zoek, sta ik op één, maar op de zaak pas op de derde pagina.’
4. ‘Omdat ze zeggen dat het werkt.’
5. ‘Als ik zoek op mijn naam, komt een andere Paul Jansen naar boven.’
6. ‘Mijn webbouwer heeft de zoekwoorden toegevoegd, maar ik sta niet bovenaan.’
7. ‘Ik type in Google in; ‘handbeschilderde theekopjes uit India’ en ik ben er niet bij.’
8. ‘Mijn buurman rankt beter dan ik. Hij zal wel meer betalen.’
9. ‘Ik denk dat mijn concurrent een direct lijntje heeft met Google.’
10. ‘Mijn site gaat over Reiki, maar ik word niet gevonden op stoelmassage.’

Hoger in Google

Ik zal je dus maar even een paar goede redenen geven, waarom het raadzaam is om goed te ranken in Google:

 • Het levert meer bezoekers en mogelijk meer klanten op
 • Verhoging naamsbekendheid
 • Relatief goedkoop
 • Ook als klein bedrijf kun je tussen de grote jongens staan
 • Potentiële klanten zoeken jou in plaats van omgekeerd
 • Mensen vinden dat bedrijven met hoge posities betrouwbaarder zijn (hoeft dus niet zo te zijn)

Als je nou wilt weten hoe je precies hoger in Google kunt komen, moet je maar naar mijn workshop SEO komen.

9 gedachten over “7 Vreemde redenen om Hoger in Google te staan”

 1. Als ik eerlijk ben René vind ik dit maar een vreemd artikel. Het is voor mij erg duidelijk dat dit artikel bedoeld is om te scoren op “hoger in Google”. Persoonlijk vind ik dat een beetje jammer, het doet afbreuk aan de rest van je blog. Ik zie de meerwaarde van dit artikel niet… Misschien dat ik hem over het hoofd zie?

 2. @Karel, fijn dat je hier reageert. Ik stel reacties en discussies op mijn blog altijd erg op prijs.

  Dit is een ‘funny’ artikel die tegelijkertijd ook geoptimaliseerd is op die zoekwoordcombinatie (die ik niet zal herhalen… 😉 ) maar het doel was om enkele leuke borrelpraatjes over Google te verzamelen.

 3. Ik was laatst op een Joomla bijeenkomst en we kregen een discussie over SEO.

  Ik stelde een aantal mensen de vraag: wat is het doel van je website?
  Leuke is dat ik daar zo ongeveer dezelfde antwoorden kreeg: “gewoon iedereen heeft toch een website”, “je kunt toch niet zonder”, “stomme vraag, lijkt me duidelijk”, enzovoort.

  Het toont aan dat veel mensen/bedrijven eigenlijk niet of nauwelijks nadenken over een van hun belangrijkste etalages.
  Dus zo vreemd vind ik dit artikel niet.

 4. Het zet je toch weer even aan het denken. Dus ik vind het wel een nuttige post. Waarom zijn we zo met onze site bezig (of willen we er mee bezig) Vaak zijn we met de verkeerde dingen bezig om de verkeerde reden.

 5. @maarten volgens mij is dat niet heel veel anders als je vraagt naar waarom iemand op een beurs staat, waarom ze een folderlijn hebben of waarom de huisstijl wordt aangepast.

  Het blijft vaak bij ‘mijn concurrent doet het ook’, ‘iedereen doet dat’, ‘dat hoort er gewoon bij’

  Veel marketing afdelingen draaien gewoon productie, zonder bij strategie stil te staan. Maak me er zelf ook wel een schuldig aan.

 6. Ik zie ook wel iets grappigs in deze post. Niets mis mee, denk ik. Wel vind ik het net zoals Karel héél erg jammer dat het lijkt alsof je hxger in gxogle wilt staan op juist … hxoger in Gxogle. Vooral omdat je in het artikel ook naar Google.nl linkt terwijl daar geen enkele aanleiding toe is in mijn optiek. Dat doet me denken aan zoekmachine spam technieken. Iets wat helemaal niet op dit blog past.

  Dit artikel zal hoogstwaarschijnlijk niet hoog genoeg scoren zonder de juiste interne links, misschien wat backlinks en nog wat meer tekstuele content. Daarnaast betwijfel ik of mensen die op deze zoekterm zoeken op zoek zijn naar 7 vreemde redenen. Lijkt mij dan eerder dat ze op zoek zijn naar informatie en tips.

  En rené, daar heb jij dan weer een leuke workshop voor. Toch? 🙂

  Groet,

  James

 7. 10. ‘Mijn site gaat over Reiki, maar ik word niet gevonden op stoelmassage.’

  Hahaha en dan zeggen ze wat over Belgen…

 8. Ik wil er trouwens toch nog even wat aan toevoegen STEL dan nog (als het al zo zou zijn) Dat dit blog enkel voor persoonlijk zoekmachine resultaten gewin zou geschreven zijn wat dan nog ??? Mag hij ook een keertje dan ? Mensen die Rene kennen al dan wel of niet persoonlijk die weten ook dat deze man er altijd alles aan doet om anderen te helpen en kennis te delen ZONDER persoonlijk gewin ! Dus laat hem dan ook eens lekker een keertje…Tenslotte ben je niet verplicht om hier te lezen toch ?

  En laat ons nu niet hypocriet wezen, hoeveel tips en trucs worden hier vandaan gehaald om in wezen zelf dezelfde trucs toe te passen om er dan op onze beurt weer persoonlijk beter van te worden ??..en dat allemaal gratis dus…

  Sorry kon het niet laten…

  Groet
  Kelly

 9. Karel ziet het als kenner natuurlijk goed dat dit artikel bedoeld is om te scoren in Google. Gebracht met humor kan het voor sommigen tenminste nog toegevoegde waarde hebben.

  Het moet dan ook wel opgemerkt worden dat de manager van deze groep ook niet vies is van soortgelijke strategie gezien de vele soortgelijke geposte onderwerpen.

  Toch jammer dat de meerwaarde van deze groep – voor degene die kennis willen nemen van SEO – op deze manier nihil wordt? Het degradeert zichzelf tot een linkbuilding paginaatje i.p.v. een plek met kwaliteitsinformatie en discussies.

  Jeroen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie − 1 =

We gebruiken analytische cookies en sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze Cookieverklaring. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten