Zo kun je de snelheid van je WordPress blog verbeteren

In mijn artikel De nieuwste Google-trends schreef ik al dat snelheid voor Google steeds belangrijker wordt. Behalve voor Google is het echter ook van belang voor de gebruiker van je website. Danny Verhoeven van Starting Business schreef daarom voor mij onderstaande artikel over hoe je de snelheid van je WordPress-blog kunt verhogen.

Conversie verhogend

Omdat de bezoeker van je website steeds minder tijd neemt om een website te beoordelen, wordt er binnen een paar seconden besloten of ze verder gaan kijken of weg klikken van je website. Een snelle site is dus van essentieel belang voor de bezoekers.

Praktische voorbeelden

Oke Danny genoeg gepraat! Want hoe kan ik dit realiseren voor mijn WordPress blog? Allereerst adviseer ik om je WordPress Plugins te minimaliseren. Verwijder wat je echt niet gebruikt of wat je zonder een plugin kan gebruiken. Plugins maken je blog namelijk langzamer.

Maar er zijn ook plugins die ervoor zorgen dat je de snelheid van je blog juist wordt verhoogd!

W3 Total Cache

Er zijn veel ‘snelheids verhogende’ plugins beschikbaar. Ik heb er een aantal getest en W3 Total Cache als beste bevonden.

Praktische tips

Wanneer je de plugin activeert, heb je al een hoop verbeterd qua snelheid van je blog.
Daarnaast adviseer ik om de onderstaande video van Marieke van der Rakt (CEA van Yoast) te bekijken.

Javascript en CSS samenvoegen

Wat ik nog meer heb gedaan aan mijn blog zijn de javascripts en css bestanden in een bestand gezet. Hierdoor hoeft de browser maar een bestand te laden en niet elk bestand afzonderlijk.
Dit kan je doen bij “Minify Settings” bij “JS File management” en “CSS File management”.

Je zoekt dan in de broncode de URL van de .js of .css en klikt op “add a script”.

Let op: Test even of alles nog werkt op je website want sommige bestanden zijn niet via deze plugin samen te voegen (de meeste wel).

Wanneer iets niet meer werkt maak je het veld leeg (klik niet direct op delete want dan verwijder je de javascript of css van je website!!!) en klik dan ook delete.

Google page speed tool

Nog een interessante tool is de Google page speed tool (Werkt alleen met Firefox en de add-on Firebug).

Hiermee geeft Google suggesties voor je website waarmee je de snelheid van je website kan verbeteren. De meeste zijn al verbeterd als je bovenstaande stappen met W3 Total Cache hebt verwerkt.

Een toevoeging van de Google tool is dat ze kleinere formaat (bestandsformaat) afbeeldingen geeft bij “Optimize images” waardoor de browser sneller de afbeeldingen op je blog kan laden.

Veel succes!

3 gedachten over “Zo kun je de snelheid van je WordPress blog verbeteren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − zes =