SEO Scan

Haal meer uit je website met onze uitgebreide SEO Scan

Featured snippets van Google

Hoger in Google met een SEO-scan

Het is essentieel om met jouw website op de eerste posities in Google te staan. Om zo hoog mogelijk te eindigen en meer bezoekers te trekken, moet je website geoptimaliseerd worden. Wij helpen je met onze handmatige SEO-scan voor slechts € 350,- (ex.).

(alleen voor nieuwe klanten ter kennismaking en introductie van onze werkwijze)

Krijg meer en relevante bezoekers op je website. Meer bezoek betekent meer klanten.

Elke SEO-scan is maatwerk waar René, de SEO-specialist, persoonlijk aan werkt.

Handige checklist waarmee jij (of je webbouwer) direct aan de slag kan.

114

SEO-scans van verschillende websites gemaakt

support

2,5K

Bladzijden aan Uitgeschreven Rapportage

marketing

8

Gemiddelde positieverbetering van belangrijkste zoekwoord

award-icon
why-choose-us

Wat bevat de SEO-scan?

 • Technical SEO

  O.a. Paginasnelheid, crawlsnelheid, HTML-tags, 404's, sitemap, robots.txt, indexatie

 • Content SEO

  We checken je titels, omschrijvingen, interne links en headers. En controleren natuurlijk of je content voldoet aan de richtlijnen van Google, etc, etc.

 • Populariteit

  Kwaliteit en aantal bestaande links, mogelijkheden en kansen, excellente content

Check van honderden SEO-punten

Handmatige check door René, de SEO-specialist met meer dan 15 jaar ervaring. Geen geautomatiseerde rapportage!

Nazorg

We laten je niet aanmodderen!

Gratis telefonisch SEO-consult

Is jouw rapportage gereed? Dan plannen we een telefonisch consult van een half uur in met René, onze ervaren SEO-specialist.

Daarin bespreken we het rapport van de SEO-scan en krijg je tal van tips en adviezen mee om direct mee aan de slag te gaan!

Vraag hier ▼ de SEO-scan aan!


SEO Scan: Wat is het en waarom is het belangrijk voor jouw website?

Als je een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Je hebt vast al wel eens gehoord van SEO (Search Engine Optimization) en hoe belangrijk het is om hiermee bezig te zijn. Maar hoe weet je nu of jouw website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines? Een gratis SEO scan kan hierbij helpen. In dit artikel leggen we uit wat een gratis SEO scan is, waarom het belangrijk is en hoe je zelf een scan kunt uitvoeren.

Wat is een gratis SEO scan?

Een gratis SEO scan is een snelle analyse van jouw website waarbij gekeken wordt naar verschillende factoren die van invloed zijn op de vindbaarheid in zoekmachines. Denk hierbij aan de techniek achter de website, de inhoud van de pagina's en de externe links naar jouw website. Op basis van deze analyse krijg je een overzicht van de sterke punten en verbeterpunten van jouw website op het gebied van SEO.

Waarom is een gratis SEO scan belangrijk?

Een gratis SEO scan kan je helpen om inzicht te krijgen in de huidige staat van jouw website op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Op basis van de resultaten kun je gerichte verbeteringen doorvoeren om zo hoger te komen in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Dit kan leiden tot meer bezoekers op jouw website en uiteindelijk ook meer omzet.

Hoe voer je zelf een gratis SEO scan uit?

Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je zelf een gratis SEO scan kunt uitvoeren. Hieronder bespreken we enkele veelgebruikte tools.

Google Search Console

Google Search Console is een gratis tool van Google waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van jouw website in de zoekresultaten van Google. Je kunt hier onder andere zien welke zoekwoorden er gebruikt worden om jouw website te vinden, hoeveel bezoekers er op jouw website komen en welke pagina's het meest bezocht worden. Daarnaast kun je met Google Search Console ook fouten op jouw website opsporen en oplossen, zoals pagina's die niet goed worden weergegeven of problemen met de laadsnelheid van jouw website.

Moz

Moz is een betaalde tool waarmee je een uitgebreide analyse van jouw website kunt maken op het gebied van SEO. Met Moz kun je onder andere zien hoe jouw website scoort op verschillende zoekwoorden, welke pagina's de meeste links hebben en welke pagina's nog geoptimaliseerd kunnen worden. Ook krijg je inzicht in de autoriteit van jouw website en hoe deze zich verhoudt tot concurrenten.

SEMrush

SEMrush is een betaalde tool die vergelijkbaar is met Moz. Met SEMrush kun je onder andere zoekwoordenonderzoek doen, backlinks analyseren en inzicht krijgen in de positie van jouw website in de zoekresultaten van Google. Ook kun je zien welke pagina's op jouw website het meest bezocht worden en hoe deze pagina's geoptimaliseerd kunnen worden.

Daarnaast zijn er ook nog:

 • Ahrefs - biedt een uitgebreide SEO-toolset inclusief site-audit, keyword-onderzoek en backlink-analyse

 • Yoast SEO - biedt een WordPress-plug-in die SEO-analyse en aanbevelingen biedt voor contentoptimalisatie
 • Screaming Frog - biedt een website-crawler die on-page SEO-elementen analyseert
 • SERPstat - biedt een uitgebreid SEO-platform voor keyword-onderzoek, site-analyse en backlink-tracking
 • SEO Site Checkup - biedt een gratis SEO-audittool die on-page SEO-factoren analyseert
 • SEO Quake - biedt een browser-extensie voor Chrome en Firefox die SEO-metrics weergeeft voor elke webpagina
 • Woorank - biedt een website-beoordelings- en analyse-tool die bruikbare inzichten biedt voor het verbeteren van de SEO-prestaties.

Let op: sommige van deze tools bieden gratis versies met beperkte functies, terwijl andere een betaald abonnement vereisen om toegang te krijgen tot hun volledige set tools en functies.

Conclusie

Een gratis SEO scan kan je helpen om inzicht te krijgen in de huidige staat van jouw website op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Het is belangrijk om te weten hoe goed jouw website scoort op het gebied van SEO om gerichte verbeteringen te kunnen doorvoeren en zo hoger te komen in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Door het uitvoeren van een gratis SEO scan krijg je een overzicht van de sterke punten en verbeterpunten van jouw website op het gebied van SEO.

Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je zelf een gratis SEO scan kunt uitvoeren, zoals Google Search Console, Moz en SEMrush. Afhankelijk van jouw wensen en budget kun je de meest geschikte tool kiezen. Het is belangrijk om regelmatig een SEO scan uit te voeren om de prestaties van jouw website in de zoekresultaten van zoekmachines te monitoren en waar nodig aanpassingen te doen.

Veelgestelde vragen over de SEO scan

Wat is het verschil tussen een gratis en een betaalde SEO scan?

Een gratis SEO scan is een snelle analyse van jouw website waarbij gekeken wordt naar verschillende factoren die van invloed zijn op de vindbaarheid in zoekmachines. Een betaalde SEO scan biedt vaak meer mogelijkheden en uitgebreidere analyses.

Moet ik altijd een SEO scan laten uitvoeren?

Het is verstandig om regelmatig een SEO scan uit te voeren om de prestaties van jouw website in de zoekresultaten van zoekmachines te monitoren en waar nodig aanpassingen te doen. Het hangt af van jouw situatie en doelstellingen of je dit zelf kunt doen of dit wilt uitbesteden.

Hoe vaak moet ik een SEO scan uitvoeren?

Dit hangt af van de grootte van jouw website en de frequentie waarmee je nieuwe content plaatst. Over het algemeen is het verstandig om een SEO scan minimaal eens per kwartaal uit te voeren.

Hoe kan ik de resultaten van een SEO scan interpreteren?

De resultaten van een SEO scan kunnen soms ingewikkeld zijn en veel vaktermen bevatten. Het is daarom verstandig om een specialist te raadplegen die je kan helpen om de resultaten te interpreteren en de juiste acties te ondernemen.

Hoe lang duurt een SEO scan?

Een gratis SEO scan kan vaak binnen enkele minuten uitgevoerd worden. Een betaalde SEO scan kan afhankelijk van de grootte van jouw website en de gewenste analyses enkele uren tot dagen duren.