Profiel van de SEO-specialist uit Deventer

SEO specialist Deventer
René Greve, jouw SEO specialist uit Deventer

Lees hieronder het profiel van de SEO-specialist Rene Greve uit Deventer. Al sinds de vorige eeuw professioneel met websites en SEO in Deventer bezig.

Naam: René Greve
Woonplaats: Deventer
Geboren: ergens in de jaren zestig van de vorige eeuw in Emmer-Erfscheidenveen (of all places)

Na de middelbare school in Emmen (VWO) begon ik mijn loopbaan als dagbladjournalist in Drenthe. Eerst in Emmen, later werd ik regioverslaggever in Hoogeveen. Daarna werkte ik in Utrecht als redacteur bij een bedrijf in Nieuwe Media.

Eigen SEO bedrijf

In 1997 begon ik als zelfstandig ondernemer. Als freelance copywriter schreef ik aanvankelijk vooral journalistieke artikelen. In de loop der jaren verschoof het accent naar het bedrijfsleven. Een creatieve opleiding volgde ik aan de Schrijversvakschool 't Colofon in Amsterdam.

Vanaf 2002 richtte ik me op informatie in websites, oftewel het schrijven van webteksten. Later kwam daar zoekmachineoptimalisatie (ook SEO genoemd) bij omdat vele bedrijven daar om vroegen. Zodoende maak ik nu SEO-scans, waarmee een hogere positie in de zoekmachines kan worden behaald. Om kennis te delen schrijf ik een blog en geef workshops en trainingen. Van vele bedrijven heb ik de websites gevuld. Op mijn portfolio staat een groot aantal.

Langzamerhand richtte ik me steeds meer op de combinatie van content en techniek om daarmee hoge posities in Google te scoren. Ook kwamen er andere internet marketing-disciplines bij als linkbuilding (nog altijd essentieel voor SEO), Adwords en email-marketing. Uiteindelijk gaat het echter niet alleen om meer verkeer naar de site. Het draait erom dat die bezoekers ook converteren. Conversie optimalisatie is weliswaar een vak op zich, maar elke marketeer zal zich daarop moeten richten.

Deventer SEO specialist

In 2006 vestigde ik me als internet marketeer met als specialisme SEO in Deventer. De mooie stad aan de IJssel heeft mijn hart gestolen. De prachtige festivals, zoals Deventer Op Stelten, Dickens Festijn en de grootste boekenmarkt van Nederland zijn slechts één van de vele redenen waarom het goed toeven is in de stad aan de IJssel.

Tal van leuke kranten en nieuwssites, zoals Het Deventer Nieuws, schrijven daar dagelijks over.

Soms roep ik elders in Nederland spontaan uit: DEVENTER!. Daarna vraag ik om een eerste snelle reactie, zonder na te denken. Het antwoord luidt steevast: Deventer Koek. Dat is ook niet zo gek. In de middeleeuwen was koek uit Deventer lang houdbaar en daardoor een geliefd expertproduct. Tot aan Noorwegen en de Baltische Staten aan toe at men Deventer Koek. Heden ten dage is nog één koekbakkerij in Deventer over, namelijk die van Bussink. Die bestaat dan ook al 400 jaar.

Vier grote bedrijven uit Deventer komen nu ook over de hele wereld. De beroemde beddenfabrikant Auping, uitgeverij Kluwer, slagerij Stegeman en ingenieursbureau Witteveen+Bos opereren allen vanuit Hanzestad Deventer aan de IJssel.

De websites die we de afgelopen jaren hebben geoptimaliseerd zijn ook overal op aarde te vinden... 😉

SEO Specialist bij Conrad Electronic

Na een jaar bij een marketingbureau in Enschede begon ik medio 2014 als Search Specialist bij Conrad Electronic Electronic in Oldenzaal. Daar was ik bijna vier jaar lang verantwoordelijk voor de ambitieuze groei op het gebied van search (SEO én SEA). Bij zo'n groot internationaal concern had ik veel internationale contacten in Engeland, Duitsland (waar het moederbedrijf is gevestigd) en Frankrijk. Maar na verloop van tijd kroop het bloed toch waar het niet gaan kan, en begon ik weer volledig voor mezelf te werken.

Samenwerking

René Greve Internet Marketing uit Deventer is (nog) een eenmanszaak, maar ik werk verre van alleen. Samen met linkbuilders, tekstschrijvers, grafische vormgevers, fotografen en andere deskundigen wordt naar de optimale website gezocht. Door onderling te communiceren en feedback te geven, bereiken we het gewenste resultaat dat de klant voor ogen staat.

Go Ahead Eagles werkzaamheden

Als Deventernaar ben ik best wel een beetje trots dat ik ook voor Go Ahead Eagles mag werken. De club met -mijns inziens- de mooiste naam van het Nederlands betaald voetbal

Het is weliswaar vrijwilligerswerk, maar ik doe voor deze voetbalclub aan de Vetkampstraat de volgende werkzaamheden in het seizoen 2018-2019:

  • Artikelen Ziel & Zaligheid, Vaktaal en Matchlegend in het programmaboekje Matchday!. De artikelen verschijnen overigens ook op de website van Go Ahead Eagles en in de Deventer Post (online en offline)
  • Beheer van de persruimte en ontvangen journalisten en fotografen.
  • (incidenteel) Interviews met spelers/trainer na afloop voor website Go Ahead.

Duurzaam ondernemen

Als SEO specialist in Deventer tracht ik zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Ik doe dat op de volgende manieren:

  • waar mogelijk reis ik met het openbaar vervoer
  • mijn kantoorruimte is gevestigd in verzamelgebouwen
  • mijn apparatuur draait op groene stroom van GreenChoice
  • print zo weinig mogelijk en als het kan dubbelzijdig
  • steun goede doelen
  • eet veel biologische groenten en meestal weinig vlees (in de vakanties houd ik namelijk nogal van barbecuen...)

Kom hoger in Google met je website. Een SEO-traject kan al vanaf € 175,-/maand