SEO Bedrijf inhuren voor betere vindbaarheid

Als eigenaar van een bedrijf ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om je online aanwezigheid te vergroten en je bedrijf te laten groeien. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door het inhuren van een goed SEO bedrijf. Maar hoe kies je het beste SEO bedrijf voor jouw bedrijf? In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen over SEO bedrijven en helpen we je de beste keuze te maken.

Inhoudsopgave:

 • Wat is SEO en waarom is het belangrijk?
 • Wat doet een SEO bedrijf?
 • Hoe vind je het beste SEO bedrijf?
 • Nieuwste SEO technieken
 • Groot of klein bedrijf inhuren?
 • Veel gestelde vragen

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is het proces van het verbeteren van de online zichtbaarheid en vindbaarheid van een website in zoekmachines zoals Google. SEO omvat verschillende technieken en strategieën, waaronder het optimaliseren van de inhoud, de structuur en de technische aspecten van een website, en het genereren van backlinks naar de website.

SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je website beter gevonden wordt door potentiële klanten. Als je website niet goed gevonden wordt, loop je klanten en omzet mis. Daarom is het van cruciaal belang om een ​​goed SEO bedrijf te vinden om je te helpen je online aanwezigheid te vergroten.

Wat doet een SEO bedrijf?

Een SEO bedrijf heeft als doel om de online aanwezigheid van jouw website te vergroten en beter vindbaar te maken voor potentiële klanten. Dit doen ze door verschillende diensten aan te bieden, waaronder een grondige SEO-analyse/scan van je website. Daarin staan de belangrijkste zaken die Google (maar ook je bezoekers) graag zien. Hierbij wordt de inhoud van je website geoptimaliseerd, de structuur en technische aspecten verbeterd en worden er backlinks gegenereerd.

Maar dat is niet alles. Een goed SEO bedrijf helpt je ook bij het opstellen van een effectieve SEO-strategie, monitort de prestaties van je website en past deze waar nodig aan om ervoor te zorgen dat jouw website hoog scoort in de zoekresultaten van zoekmachines.

Hoe vind je het beste SEO bedrijf voor jouw bedrijf?

Het vinden van het beste SEO bedrijf voor jouw bedrijf kan een uitdagende taak zijn. Hieronder staan enkele tips om je te helpen de beste keuze te maken:

 1. Zoek naar een SEO bedrijf met een goede reputatie en referenties van klanten. Vraag om voorbeelden van eerdere projecten en kijk naar de resultaten die ze hebben behaald.
 2. Zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in SEO en de nieuwste technieken en trends in de gaten houdt. Een goed SEO bedrijf zal up-to-date zijn met de laatste ontwikkelingen in SEO en zal in staat zijn om je te helpen bij het aanpassen van je strategie om concurrerend te blijven.
 3. Zoek naar een bedrijf dat ervaring heeft in jouw specifieke branche of niche. Een bedrijf met ervaring in jouw branche zal beter in staat zijn om je te helpen bij het ontwikkelen van de juiste SEO strategie.

Zoals we eerder hebben besproken, zijn er talloze voordelen verbonden aan het inhuren van een SEO bedrijf voor je website. Maar voordat je een beslissing neemt over welk bedrijf het beste bij je past, moet je eerst weten waar je op moet letten bij het kiezen van een SEO bedrijf.

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken, is het trackrecord van het bedrijf. Hebben ze eerder succesvolle campagnes uitgevoerd? Kunnen ze je voorbeelden geven van eerdere klanten waarmee ze hebben gewerkt en hoe ze hun prestaties hebben verbeterd? Het is belangrijk om te weten dat het bedrijf dat je kiest, ervaring heeft met het behalen van resultaten.

Nieuwste SEO technieken

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de technische expertise van het bedrijf. Ze moeten op de hoogte zijn van de nieuwste SEO-technieken en -hulpmiddelen en weten hoe ze deze moeten toepassen om de ranglijst van je website te verbeteren. Vraag ze hoe ze omgaan met technische SEO-uitdagingen zoals websitestructuur, paginasnelheid en mobiele responsiviteit.

Daarnaast moet je letten op de prijs en contractduur. Het is belangrijk om te weten wat je betaalt en wat je ervoor krijgt. Sommige bedrijven rekenen vaste maandelijkse kosten, terwijl andere bedrijven een bepaald bedrag per uur of per project rekenen. Zorg ervoor dat je begrijpt welke diensten zijn inbegrepen in de kosten.

Om ervoor te zorgen dat je het beste SEO bedrijf kiest dat bij jou past, moet je ook beoordelingen en getuigenissen van eerdere klanten bekijken. Zo krijg je een idee van hoe het bedrijf te werk gaat en of hun klanten tevreden zijn met hun diensten. Dit geeft je een idee van wat je kunt verwachten als je besluit met het bedrijf samen te werken.

SEO-bedrijf: groot of klein?

Ben je op zoek naar een internetbureau? Dan vraag je je misschien af of je beter voor een groot of juist een klein bedrijf kunt kiezen. Het antwoord hierop is niet zo eenvoudig. Het hangt er namelijk vanaf wat je precies zoekt. Een groot bureau kan handig zijn als je op hoog niveau verschillende internet marketing-werkzaamheden wilt laten uitvoeren. Het kan ook handig zijn als alles bij één bureau zit en de communicatielijnen kort zijn.

Maar bij een klein bureau weet je precies met wie je te maken hebt en hoe professioneel die persoon is. Grotere webbureaus hebben vaak wel een goede account-manager, maar het kan zijn dat het SEO-optimalisatiewerk bijvoorbeeld door een stagiair wordt uitgevoerd.

Als je eenmaal een SEO bedrijf hebt gevonden dat bij jou past, is het belangrijk om te onthouden dat SEO een doorlopend proces is. Het is niet iets wat je eenmalig doet en vervolgens vergeet. Voortdurende monitoring, analyse en optimalisatie zijn nodig om de beste resultaten te behalen

Inhuren SEO bedrijf

Kortom, het inschakelen van een SEO bedrijf kan een geweldige manier zijn om je website te verbeteren en meer verkeer te genereren. Maar voordat je een beslissing neemt over welk bedrijf het beste bij je past, moet je ervoor zorgen dat je de juiste criteria hanteert bij het kiezen van een SEO bedrijf. Let bijvoorbeeld op hun trackrecord, technische expertise, prijs en beoordelingen van eerdere klanten. En vergeet niet dat SEO een doorlopend proces is, dus het is belangrijk om een partner te kiezen die jou begrijpt en met je samenwerkt om de beste resultaten te behalen.

Met de juiste SEO partner aan je zijde, kun je jouw website optimaliseren voor de beste zoekmachine resultaten en groei van je bedrijf. Het is een spannend proces en het kan tijd kosten om de juiste partner te vinden, maar het is het zeker waard als je uiteindelijk de resultaten ziet. Dus ga op zoek naar een SEO bedrijf dat jouw visie deelt en klaarstaat om jouw website naar een hoger niveau te tillen!

Veel gestelde vragen over het inhuren van een SEO bureau

Wat doet een SEO bedrijf precies?

Een SEO bedrijf biedt diensten aan om de zichtbaarheid van een website of webpagina in zoekmachines te verbeteren. Dit omvat meestal het optimaliseren van de website-inhoud, technische aspecten van de website en linkbuilding-strategieën.

Hoe vind ik een goed SEO bedrijf?

Om een goed SEO bedrijf te vinden, is het belangrijk om te kijken naar hun ervaring en reputatie in de branche. Lees recensies en vraag om referenties van eerdere klanten. Bekijk ook hun eigen rangschikking in zoekmachines als een maatstaf voor hun bekwaamheid.

Wat zijn de kosten van het inhuren van een SEO bedrijf?

De kosten van het inhuren van een SEO bedrijf variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals de grootte en complexiteit van de website, de concurrentie in de branche en de gewenste resultaten. De prijzen liggen globaal tussen €300 en €5.000 per maand. Sommige bedrijven bieden vaste prijzen, terwijl andere werken met een uurtarief of prestatiegerichte tarieven.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie na het inhuren van een SEO bedrijf?

Het kan enige tijd duren voordat resultaten zichtbaar worden na het inhuren van een SEO bedrijf, afhankelijk van de gekozen strategieën en de concurrentie in de branche. Over het algemeen wordt echter verwacht dat verbeteringen binnen enkele weken tot enkele maanden zichtbaar worden.

Wat zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een SEO bedrijf?

Bij het kiezen van een SEO bedrijf is het belangrijk om te overwegen of ze ervaring hebben in uw branche en of ze een gepersonaliseerde strategie bieden die past bij uw specifieke behoeften en doelstellingen. Vraag ook naar hun rapportage- en communicatieprocedures om ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de voortgang van het project.

Mis geen bezoekers uit Google. Vraag ons hoe je meer verkeer naar je website krijgt. Jij wilt toch ook groeien met je bedrijf?

Neem nu contact op met ons

Top SEO bedrijven in Nederland

SEO bedrijven

Ooit was het niet zo moeilijk om een lijstje op te stellen van SEO-bureaus in Nederland met een hoge omzet. Je pakte de Twinkle Top 100 van dat jaar erbij en telde omzetten op. Maar anno 2023 gaat dat niet meer.

Daarom heb ik mijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van SEO ingezet om een lijstje te maken met betrouwbare bureaus.

Alles bij elkaar dus niet geheel objectief, maar wel zeer waardevol denk ik.

 1. Rene Greve SEO Marketing DesignRush Profile (Apeldoorn)
 2. Traffic Builders (Almere)
 3. Yoast (Wijchen)
 4. iProspect (Amsterdam)
 5. Storm Digital (Amsterdam)
 6. iO Digital (voorheen Booming – Amsterdam)
 7. Tribal (Den Bosch)
 8. KG Bureau (Utrecht)

Kiezen SEO-bedrijf

SEO was lange tijd een markt waar ook veel cowboys in opereerden. Ze namen het niet zo nauw met de richtlijnen van Google. Ze kregen je site goedkoop en snel op hoge posities. Alleen was het wel vaak tijdelijk. Kies daarom voor een betrouwbaar bureau en hopelijk heb je at aan bovenstaande tips als je overweegt een SEO Bureau in te gaan huren

SEO bedrijven
SEO-cowboys zijn er nog altijd

 

Mis geen bezoekers uit Google. Vraag ons hoe je meer verkeer naar je website krijgt. Jij wilt toch ook groeien met je bedrijf?

Neem nu contact op met ons

11 gedachten over “SEO Bedrijf inhuren voor betere vindbaarheid”

 1. Leuke lijst, al mist de lijst wel een aantal namen omdat niet alle winkels hun partners opgeven. Ook zie ik vaak bij Web Analytics de pakketten staan ipv de consulterende partij.

  En de beheerde omzet zegt natuurlijk niet veel over het beheerde advertentiebudget.

 2. @André, die nuance had ik ook al gemaakt. Als een webwinkel zijn omzet grotendeels haalt uit affiliate’s die veel aan SEO doen, deelt hun eigen SEO-partnet natuurlijk mee in dit lijstje.

  En ja, ik had ook een lijstje kunnen maken van partners ‘Zoekmachinemarketing’, maar dat gaat dit blog juist weer te boven…

 3. Leuke lijst inderdaad, maar ook zoals André aangeeft heel beperkt.
  Bij veel bedrijven staat immers geen opgave, dus deze lijst geeft een heel vertekend beeld. In die zin is vooral de titel van je artikel wellicht misleidend.

  Aan de andere kant, wel een leuke linkbait voor jezelf natuurlijk zo’n lijstje 😉

 4. Ha René,
  Bedankt voor het inzichtelijk maken van deze informatie.
  Je had me met de titel van de blog wel een beetje op het verkeerde been gezet.
  Zoals André ook al poogt aan te geven is het natuurlijk niet een top 10 van omzet in de SEO-branche, maar een lijst van SEO betrokkenheid bij de webwinkels die de meeste omzet genereren. 😉

  Het lijstje met gemiddelde omzet per beheerde website ziet er ook interessant uit (bedragen * 1 milj.):

  1. Tribal 159,60
  2. OnetoMarket 135,05
  3. Jeroen.com 115,00
  4. Netsociety 98,15
  5. Traffic4u 73,18
  6. Blue Mango 60,00
  7. OrangeValley 45,00
  8. Searchresult 37,00
  9. Netivity, Scanyours 30,60
  10. Checkit 25,03

  Super btw. om partner Netivity in deze context tegen te komen. Ze beheren een groot aantal mooie webshops en worden welverdiend genoemd!

 5. @Mark, inderdaad. Die titel had ik bewust zo gekozen. De nuance staat in het artikel. Een blogger moet een beetje prikkelen om zijn artikel te lezen te krijgen.

  @Peter, Tribal beheert namelijk de site van de nummer 2 in de lijst…

 6. Ik van kenrickvanhoek.nl ben moemnteel op zoek naar een baan in de online marketing en vind deze lijst erg handig. Dank je Rene.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =

We gebruiken analytische cookies en sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze Cookieverklaring. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten