Let bij verzamelsites op de nofollow

Hoewel ik van mening ben dat de meeste mensen via Google zoeken, is het toch handig dat je eigen website ook vermeld staat op verzamelsites. Al is het alleen al om links te verkrijgen naar je site.

De belangrijkste verzamelsite is natuurlijk Startpagina, maar er zijn vele anderen. Karel zette ooit een groot aantal op een rijtje, maar het overzicht op jewebsitepromoten.nl is actueel en bijgehouden.

Google hecht redelijk wat waarde aan sites waar mensen daadwerkelijk beoordelen of een site wordt opgenomen. Daarom had een vermelding op DMOZ ook zoveel impact voor de zoekresultaten. Als de linktest één of meerdere van je zoekwoorden bevat, is het helemaal mooi. Let er echter altijd wel op dat de link geen nofollow bevat, anders heb je er nog niet zoveel aan.

Hieronder heb ik een (vooralsnog kort) lijstje gemaakt met verzamelsites waar de linken ook echte linken zijn (dus zonder nofollow). Als er nog meer zijn, zet ze dan in een reactie, dan zet ik ze erbij:

Beginthier.nl
Beste Webgids
Cao webdirectory
Dienst.nl
Opzijnbest.nl
Ik wil het nu
Internet
Krissy

Linkpaginas.nl
Linktotaal.nl (update 2016: deze retourlink maar weggehaald omdat mijn vermelding op linktotaal ook weg is)
Startbasis
Start Digitaal
Startgidsje.nl
Startpunt e-commerce
Nieuwsbrief
Startpagina.nl

Bedrijfssoftware (ben benieuwd)

Web Top 20

8 gedachten over “Let bij verzamelsites op de nofollow”

  1. Zou dat eigenlijk nog werken? Via SEO Power suite zie ik die links terug maar in google search console toch niet. Zou die dat zien als spam na de PANDA update,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 6 =